français nederlands english

De standaarden voor websites op het internet worden aangemaakt door een non profit organisatie: het World Wide Web Consortium, of kortweg W3C.

Alhoewel deze standaarden geen norm zijn (ttz. het gebruik ervan is niet verplicht), worden ze toch wereldwijd aanvaard en gebruikt, om een hoge graad van compatibiliteit tussen alle spelers te garanderen.

Onze sites volgen deze standaarden:

Waarom standaarden volgen?

Het is natuurlijk een simpel principe van correct werken, maar ook...

...omdat uw site correct zou behandeld worden door de beschikbare zoekmachines. Als uw site op een duidelijke manier is gestructureerd, zullen de teksten en beelden door de zoekmachines opgenomen worden met een niveau van belangrijkheid dat weerspiegelt wat u bij de opmaak van de site in gedachten had.

...omdat uw site er hetzelfde zou uitzien voor alle gebruikers. Het gebruik van standaarden zorgt ervoor dat uw site er steeds hetzelfde uitziet, ongeacht de browser die uw bezoekers gebruiken: Internet Explorer, Firefox, Safari, Opera, Chrome, of andere.

Standaarden zorgen er ook voor dat, met een kleine inspanning, uw site zelfs handig bruikbaar is vanop een mobiele telefoon.

Toegankelijk voor mindervaliden

Icon of someone with disabilities with a computer on his knees -
Firefox Ook slechtzienden maken gebruik van internet! Zij maken dikwijls gebruik van software die hen de pagina's voorleest, en hen helpt te navigeren zonder het gebruik van een muis.

Er is nog veel werk aan de winkel om die web-toegankelijkheid volledig in realiteit om te zetten. De W3C heeft reeds een aantal aanbevelingen in die zin gepubliceerd (WCAG2.0), maar die vereisen veel werk, en de resultaten zijn ook moeilijk te verifiŽren. Een aantal kwaliteitslabels zijn beschikbaar, maar moeilijk om te halen.

Het realiseren van websites voor mindervaliden -met of zonder label-, vraagt een lange opleiding, iets waar Babelsite reeds mee gestart is.

Babelsite - Vilvoorde - BelgiŽ - Contact

Website: Babelsite by Lucile Cognard